Búcsúzás a Tél-től, Havas környezetben, Ausztria - 2023.március (Összefoglaló)

Egy TERV megvalósulása - ÖSSZEFOGLALÓ

Az utazás tervezését itt olvashatod el: Egy Tél-i utazás tervezése - Ausztria (2023.február)

Részletes tervezés előzte meg az utazást, amikor azt hiszed, mindent jól átgondoltál, és minden a terv szerint fog alakulni, haladni, hát ez nem így szokott történni.

Mindenütt jó, de legjobb itthon, a saját környezetedben a saját ágyamban aludni! Félre ne értse, szuper program volt, jó helyen, kíválló ellátásban volt részünk!

Tehát 5 nap Európában, 1.900 km megtett utazás, 4 éjszaka, tehát 3 napos program után, az autónk így nézett ki, miután hazafelé Wiener Neustadt (Bécsújhely)-nál az A2 parkolójában készítettem a képet, bizony meglátszik rajta az utazás pora, holnap lemosom, kitakarítom. (ma már lemosva, kitakarítva, ragyog!).

Tehát a következő részeket tervezem, melyeket külön részekben fogok megírni és bemutatni:

Befejező rész - Obertauern, Murauvidék

Egyenként fogom megírni (szerkeszteni) az egyes részeket, melyeket a befejezések után megosztok majd, bizony az anyag hatalmas, így több napos lesz a megjelenés. A kép/videó anyag 129 GB, 17 mappában 828 fájl.
Az egyes részek hivatkozásait a felsorolásban fogom elhelyezni, tehát, ha egy hivatkozás megjelenik, akkor az a rész már olvasható!
Drón-os felvételek is lesznek bőven!

---------------------------------------------
Az időjárás egy fontos szempont egy utazás megszervezése során, legalább is az időpont jó kiválasztásában fontos szerepe van. Persze, ha több hónappal előbbre tervezel, akkor azt is tudomásul kell venned, hogy ahogy esik, úgy puffan, azaz, ha fuj, ha esik, a lefoglalt szálláshely meghatározza az utazás időpontját, aztán az időjáráshoz neked kell igazodnod, rákészülnöd.

Én ezt a WEB oldalt nézegettem, itt 14 napos előrejelzést adnak, persze manapság semmit sem szabad 100%-osnak elfogadni! Mondanom sem kell, hogy az előrejelzés nem igazolódott be a valóságban, ezért aztán program módosításra került sor. A tervezés során mindig tartalékokat szokásom számba venni, így most is volt mivel helyettesíteni.

Ausztriában az időjárást nagyon befolyásolja az Alpok vonulata, az Északi és a Déli oldala sok esetben teljesen elérő tud lenni. Így volt ez most is, a szálláshelyünk az Észak-i oldalon volt, itt szürkeség, alacsony felhők, hószállingózás, párásság, a helyek felhőben, a Dél-i oldal pedig napsütés, vakító fehérség a havas táj következtében.

A mikor az út véget ért és csak sílécen lehet tovább siklani!
Utazási terv (volt)

A beszámoló további részeit keresd külön bejegyzésekben (LINK-ek elől a felsorolásban!)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Németország, Königsee

Magyar Állami Földtani Intézet

Nemzeti Kastély Program I.Ütem lezárása (2023.12.17.) állapotok, tapasztalatok