Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 31, 2021

Sümeg, Püspöki Palota

Kép
Püspöki palota - Sümeg   Korábbi látogatás: 2012.03.16. Utolsó látogatás: 2021.11.06. Vasárnap Gyorsjelentés ! 2021.11.02-től újra látogatható, miután a NKPVP I. ütemének keretében az épület egy részének felújítása befejeződött és a kiállítás is összeállításra került. Lesz még bőven feladat a II. ütemre is. ..... Részletes bemutató oldalt itt nyithatod meg ! Közlekedési tapasztalat (Budapestről indulva) Nincs a szomszédban, de 1 napos kirándulásba bőven belefér. A Csákvár - Söréd teljesen felújítva, mint a sztráda! A Felcsút - Csákvár közötti szakasz felújítása éppen folyik, vagy 5 helyen piros lámpa, félpályás lezárásokkal. Ami már kész I. osztályú! Odafelé a 8.sz. főutat választottam (Székesfehérvár - Devecser), A Veszprém-i elkerülő épül/szépül 2 x 2 sávosra. Hazafelé Tapolca felé, majd a 77.sz. főúton Veszprém felé, sok helyen ez is felújítás alatt és már itt is vannak új szakaszok.

Arborétum - Vácrátót

Kép
 Nemzeti Botanikus Kert (Arborétum) - Vácrátót 2163 Vácrátót, Alkotmány u. 2-4. GPS: N 47.707682,E 19.233456 A Pest megyében, Váctól 9 km-re lévő Vácrátót műemléki védettséget élvező, az MTA Botanikai Kutatóintézetének természetvédelmi területén álló, különleges történelmi múltú épülete a Vigyázó-kúria. A vácrátóti kertről az első említés 1827-ből, a Géczy család 1846-ig tartó földbirtokosságának idejéből származik. Valószínű, hogy egy egyszerű, átlagos angolkert volt, az 1842-es katonai térképen már látható volt a kert a kacskaringós (szabálytalan) útrendszerével, a tóval, az udvarházzal. ..... További részletes bemutatás itt olvasható .

Esterházy kastély - Tata

Kép
 Esterházy kastély - Tata A részletes bemutatóért kattints a képre A Komárom megyében található tatai gróf Esterházy-kastély műemléki együttese. Tata 1727-ben került az Esterházy család birtokába, gróf Esterházy (I.) József országbíró ekkor vásárolta meg a tata–gesztesi uradalmat. Az  1760-as évek második felében a vár szomszédságában épült fel a kastély , amelynek munkálatai az 1770-es években fejeződtek be,  Fellenthali Fellner Jakab tatai építőmester tervei  alapján ......... .......  A teljes bemutató oldalt itt nyithatod meg.

Csalás-Lopás-Vírus

Kép
  CSALÁS, LOPÁS, VÍRUS a digitális világban! A mai digitális világban könnyen áldozattá válhat az aki nem körültekintő! A legelterjedtebb csalási módszer, hogy a Messenger-en érkezik egy LINK-et tartalmazó üzenet a leggyakrabban egy ismerősöd nevében! Ha rá-kattintasz, akkor megnyitod a hivatkozást, ami elvisz egy idegen oldalra, ahonnan rögtön letöltődik egy vírus az eszközödre (mobiltelefon, tablet, számítógép), ahol aztán ez a vírus bármit tehet az eszközöddel. Adatokat lop, és tovább terjeszkedik azáltal, hogy hozzáfér mindenhez az eszközödön, így a címjegyzékedhez (e-mail fiókok, telefonjegyzékek, naptárak), és tovább küldi magát, 1-1 újabb hivatkozás tovább küldésével, amit a nevedben fog tovább küldeni! A képen látható, hogy a küldött link egy nem létező zagyva hivatkozás (http://msc2je5yd.........), ha ilyen felismerhetetlen címet látsz, soha, soha, soha ne kattints rá! Persze ilyen hivatkozás érkezhet e-mailben, vagy akár SMS-ben is, egyikre se kattints rá! Mi tegyél, legfont

A BLOG oldalam bevezetése

Kép
 Az új BLOG oldalam bevezetése, átalakítása, csiszolása! Jobban megismerve a Google BLOG adta szolgáltatási lehetőségeket, átalakításba kezdtem, hogy áttekinthetőbbé tegyem az oldalt. Jelenleg a Tartalomjegyzék rendszeremet alakítottam át, letakarítottam a főoldalról és elhelyeztem a háttérbe, hogy hivatkozásokkal, egyszerű módon legyenek elérhetők, így a Főoldalon csak aktuális bejegyzések lesznek láthatók. Továbbfejlesztve a Fej-kép alatt egy menü rendszert alakítottam ki, célszerűen/áttekinthetően témakörökre bontva, hogy a bejegyzéseket egyszerűbb módon, áttekinthetőbben lehessen elérni. Mivel most még ismerkedem a szolgáltatás lehetőségeivel, még nem tekinthető semmi sem véglegesnek, és remélyem új lehetőségeket is be fogok még tudni építeni a portálba. Ezt a Főoldalt, meghagyom idővonalként, a részletes bemutatók külön-külön oldalakon lesznek elérhetők LINK-ek és az egyes menü-pontok segítségével. Figyelmedbe ajánlom a " Segítség " menü-pontot, ahol eligazítást adok a p

Grassalkovich kastély - Gödöllő

Kép
Gödöllői Királyi Kastély és Királyi Váróterem (Grassalkovich kastély) Utolsó frissítés: 2021.11.03. A részletes bemutatóért kattints a képre Minden összegyűlt ahhoz, hogy méltó módon bemutassam a GÖDÖLLŐI KIRÁLYI KASTÉLY-t. Most még csak azt kell kitalálni, hogyan? Hiszen erről a kastélyról 760 képem gyűlt össze 2000 óta, amióta képekkel (videón) is követem a szépülését, változásait. ....... bemutató oldalt itt nézheted meg , vagy kattints a képre!

NKVP-i.ütem

Kép
Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram (NKVP) I. üteme Utolsó frissítés: 2021.11.06. A részletes bemutatóért kattints a képre. Készítettem egy összefoglalót a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram I. ütemének aktuális állapotáról. Igyekezni fogok, hogy naprakész legyen a bemutató oldalon lévő információ. ........ A bemutató oldalt ide kattintva nézhetitek meg , vagy kattints a képre. Az érdeklődési köröm alapvetően a kastélyokhoz húz, de majd még az is lehet, hogy szó esik a Várprogramról is.

Látogatás Nyáregyházán

Kép
 Látogatás Nyáregyházán Utolsó frissítés: 2021.11.03. A részletes bemutatóért kattints a képre "Hogy kerül a csizma az asztalra" - kérdezhetitek, két okból is: van kastélya, kúriája, és Fiam néhány éve erre a településre költözött. Saját WEB oldalamon  is olvashattok Nyáregyháza nevezetességeiről. ....... a teljes bejegyzést itt nézheted meg .