Utazás, Pihenés, Nyugalom, kell-e ezen kívül más? (Kiutazás 1b.rész)

Utazás, Pihenés, Nyugalom, kell-e ezen kívül más?

Folytatásban: 1b.rész, Kiutazás folytatása - Obertauern

Elcsúsztam a beszámolóval, úgy gondoltam, hogy 1 nap elég egy kint töltött nap beszámolójának (szöveg/kép/videó szerkesztés) összeállítására, hát tévedtem. Persze a kiutazás nem egy szokványos, egyszerű nap, hiszen több mint 600 km, és 8 órás utazást kell összefoglalnom, igyekezni fogok a késés behozatalára.

Egy rövidke kihagyással az Obertauern környékén folytatom az úti-beszámolót.
Miután elhagytuk Tamsweg városkát (sajnos az eső miatt nem tudtuk megnézni csodás főterét, a 95, majd a 99.sz főúton autóztunk tovább, elhaladva Mautendorf vára mellett. Ezt már nagyon régen néztük meg, most pedig már a kor és az EÜ állapota nem teszi lehetővé, hogy újra meglátogassuk (lépcsők!).

Mautendorf vára

Tehát amit videón be fogok mutatni, az a 99.sz. főúton való utazás, a végén (Északi vége) egy csodás szurdokot. A szurdok ezen szakaszának felújítása már 3 éve tartott, de most teljesen megújulva látható volt. Az út eleje a Katschberg Strasse, a folytatása Obertauern után a Tauernstrasse-n folytattuk
Obertauern téli üdülőhelyen csak egy szusszanásig álltam meg, hogy készítsek néhány képet és videót. Most így a nyár kezdetén, szinte teljesen kihalt képét mutatja.

1b.rész, Kiutazás (Obertauern)

Obertauern - téli kirándulóhely, csupa szálloda, és sípálya, felvonók sokasága




FIGYELEM!
Ha bármilyen utazást terveztek Ausztriában, mindig számoljatok azzal, hogy odaát az utakat folyton felújítják (hogy miből telik rá? Ja hát persze, az adókból és az útdíjakból, amit odaát a fenntartásra, bővítésre fordítanak), a nálunk ismerős foltozást, "kátyúzás" fogalmát nem ismerik! Sőt, valahogy még azt is kitalálták, hogy a csatornafedelek az út síkjában vannak, még az alagutakban, az autópályákon is!

Taurachschlucht, a Tauernstrasse-n




A Taurachschlucht szurdokot 2 éve kezdték felújítani, elkészült!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Németország, Königsee

Magyar Állami Földtani Intézet

Nemzeti Kastély Program I.Ütem lezárása (2023.12.17.) állapotok, tapasztalatok