Utazás, Pihenés, Nyugalom, kell-e ezen kívül más? (5.nap, Großglockner Alpenstrasse, Gleccser)

Utazás, Pihenés, Nyugalom, kell-e ezen kívül más?

Folytatásban: 5.nap - Egész napos Großglockner Alpenstrasse

Eredetileg úgy terveztem, hogy ezen a napon a Tratzberg Kastélyt látogatjuk meg, aztán rájöttem, hogy ez nem lesz jó program: emeletek, lépcsők, ha lekéssük (rossz időben érkezünk) a kis "Morgó vonat"-ot akkor hosszú, emelkedős gyaloglás, ezeket a Feleségem mind nem tudja megtenni. A Kastély program helyett egész napos Großglockner Alpenstrasse-s programot csináltunk, sok megállással (fényképezés, videó-készítés, nézelődés) és felmentünk a Gleccserhez is. Sajnos most egyetlen mormota-t sem láttunk, helyette, keddi napon készített képeket fogok itt felhasználni. Akkor későn este 7 óra körül utaztunk át az Alpenstrasse-n, és már üres volt az út, így a mormik előbújtak odújukból.

Großglockner Gleccser (2022. június 17.)
A teljes utazás eseménytelen volt, a Gleccser eltűnőben, az idő nagyon szép volt, Napsütés, az indulásnál 21 fok, fent 11 fok.
Heiligenblút felé most nem jártunk, ezt már korábbi napokon többször is megtettük.
5a.rész, Großglockner Alpenstrasse I.rész

Az ebédet Feirleiten-nél (Északi fizető kapu), az Élményparknál terveztük, ez be is vált, ugyan nagy volt a tömeg, de több kiszolgáló és gyors konyha, nem okozott várakozást. Eredetileg az állatparkot is terveztem látogatásra, de Feleségem fáradt volt és a gyaloglás sem ment volna, így azt kihagytuk, inkább korán visszamentük a szálláshelyre és láblógatással, pihenéssel készültünk fel a következő napra, hiszen 9-10 óra utazás és 700 km autózás várt ránk a hazautazás során.
5b.rész, Großglockner Alpenstrasse II.rész






5c.rész, Großglockner Alpenstrasse III.rész







5d.rész, Großglockner Alpenstrasse IV.rész

5e.rész, Großglockner Alpenstrasse V.rész








A Gleccser 2004-ben

5f.rész, Großglockner Alpenstrasse VI.rész






5g.rész, Großglockner Alpenstrasse VII.rész




5g.rész, Großglockner Alpenstrasse VII.rész

Végül, a szálláshelyre érkezve, szemben tűzoltó autók, és az úton egymás után jöttek a különböző tűzoltó autó típusok, korban és felszereltségben, és 2 féle hívószámmal. Ekkor derült ki, hogy éppen Tűzoltó fesztivál van (Nemzetközi), néhányuk a szemben lévő hotelben szállásolták el, másnap mentek tovább (3 napos fesztivál volt).



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Németország, Königsee

Magyar Állami Földtani Intézet

Nemzeti Kastély Program I.Ütem lezárása (2023.12.17.) állapotok, tapasztalatok