Utazás, Pihenés, Nyugalom, kell-e ezen kívül más? (4.nap, Schlegeis Stausee)

Utazás, Pihenés, Nyugalom, kell-e ezen kívül más?

Folytatásban:4.Nap - Schlegeis Stausee

Tudom (tudomásul vettem!), hogy a Blog-omon közreadott úti-beszámolóimat csupán néhányan nézik (5-10), a videókkal együtt, azért én folytatom, saját magam részére, emlékként megőrizve, mivel valószínű, hogy több lehetőség már nem lesz, egy újbóli látogatásra.

Ez az egész napos program, akár kifejezetten MOTOROSOKNAK is való!

Ennek a napnak a célja: végre esőmentesen élvezni az oda vezető utat, egy jót enni és sétálni a víztározó körül, hát nem sikerült 100%-osan teljesülnie!

Schlegeis Stausee, Ausztria, Tirol tartomány

Az utazást a szálláshelytől a 168.sz. főúton Mittersill-ig, majd a 165.sz. főúton a Krimml vízeséig (a vízesés most nem volt tervbe véve, csak elmentünk mellette), utána a Gerlos Alpenstrasse-n tovább, egészen a Zillertal völgyéig. A Gerlos Alpenstrasse fizetős út, és felfelé a végén van a fizető kapu. Útközben van egy pihenőhely, ami a nevét a vízesés kilátópontjaként kapta, szépen, tisztán rá lehet látni a vízesés sorozatra, teljes nagyságában.






4a.rész, Gerlos Alpenstrasse
A Gerlos Alpenstrasse fizetős út, de nekünk volt "Sommer Card" kedvezménykártyánk, így a napi jegyünk ingyenes belépést biztosított, így visszafelé is ezen fogunk jönni. Maga a 165.sz. főút nem azonos a Gerlos Alpenstrasse-val, ez egy 10-17% emelkedőkkel és sok helyen egy nyomsávos út, ahonnan a teherautókat és a buszokat, lakó autókat kitiltották.
Krimmler Landesstrasse (165.sz. főút, elkerülő)
A Zillertall völgyében széles, jó minőségű út van kiépítve, az úttal párhuzamosan pedig egy keskeny nyomtávos "múzeum" vasút is közlekedik, menetrend szerint.

Korábbi években már 3x jártunk a Schlegeisse víztárolónál, de ez ideig eső nélkül még nem úsztuk meg, minden jel arra mutatott, hogy az eső most is jelen lesz, persze kérdés, hogy mekkora?
A völgyben jó darabig szabadon lehet autózni, de az Alpenstrasse végében van egy szakasz, amely fizetős, és lámpás egy-irányúsítot forgalom korlátozás is van, mert ez a szakasz egy nyomsávos, különösen az alagutak a szűkek.
4b.rész, Zillertal (részlet!)

Még az első szabad szakaszon van egy szoros, ahol az utat bevésték a sziklaernyő alá, mert mellette nincs már hely, mert ott egy zuhatagos folyó foglalja el a szűk völgyet, ezt majd vissza útban fogom bemutatni.
4c.rész, Schlegeis Alpenstrasse (felfelé)

Felérve a Víztárolóhoz, eső, eső, eső. Étkezési helyként kiszemelt étterem zárva, nem gond, hizsen 1 éve is a felette, a hegyen lévő Gasthof-ban ebédeltünk, most is ide másztunk fel, az út minősége jócskán romlott, de 1-es sebességi fokozatban feljutottunk. Telt ház volt, így betársultunk egy asztaltársasághoz ahol még volt 2 hely.




Az ebédrendelésben a Google fordító APP segített, ami kamera kép alapján is tud fordítani, ami kinéztünk: fasírozott, tükörtojással és hasábburgonyával. Majdnem jó volt a fordítás, a fasírozott, az egy vastag parizer szelet volt, a többi stimmelt.
Az ebéd után még csöpögött az eső, de ettől függetlenül elautóztunk a víztároló végéig, megcsodáltunk egy vízzuhatagot, ami a víztárolóba ömlött, majd a gátnál megállva, besétáltam a gát közepéig, ekkor már csupán szemerkélt az eső.
4d,rész, Schlegeis Stausee (víztároló)

Ezt követően visszaindultunk az Alpenstrasse-n, útközben meg-megálltunk, fényképezés/videózás. Már a fizető szakaszt követően, az ide vezető úton már kinéztem magamnak a szorost, ott megállva, tudtam képeket/videókat készíteni, mivel forgalmas út, járda, padka nincs, így fényvisszaverő mellényben jártam be egy szakaszt. A zuhatagokban, csapatok túráztak, csúszkáltak, ugráltak a vízbe.
4e.rész, Schlegeis Alpenstrasse (visszafelé)
A szálláshelyre visszavezető út ugyanaz volt, amin idejöttünk, az utazás esemény nélküli volt, leszámítva, a folyton eleredő esőt, amely egészen a szálláshelyre érkezésig végig kísért bennünket.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Németország, Königsee

Magyar Állami Földtani Intézet

Nemzeti Kastély Program I.Ütem lezárása (2023.12.17.) állapotok, tapasztalatok