Piros - Fehér - Zöld (Egy napos barangolás)

Autós Barangolás - Piros - Fehér - Zöld

Az időjárás, hát olyan semmilyen, mindenfelé esőt jeleztek, autóban nem ázunk el, elindultunk!


A fő-úti-cél Rácalmás volt a "Almási Szalon", vittünk nekik egy kis meglepetést (kávé tetejét mintázó sablonokat), nem foglaltunk asztalt, mert úgy terveztük, hogy ebédelni a Duna túloldalán fogunk a Tassi Halászcsárdában. Az M6-os autópályán Rácalmás-i kihajtónál a túloldalon, közvetlenül az autópálya mellett hatalmas piros pipacs mezőre figyeltünk fel. Időhöz nem voltunk kötve, felkerestük.
Kulcs és az M6 között meg is találtuk a pipacs mezőket, egy repce tábla közepén, voltak, mintha direkt oda szórták volna el a magokat, csodás látványt mutattak. Az M6 mellett, 2 helyen (balra és jobbra Kulcs-i úttól) is találtunk pipacs mezőt, videó külön!
Pipacs ("Piros") megközelítése Kulcs határában

Pipacs ("Piros") tábla Kulcs közelében

A Pipacs tábla megcsodálását követően az eredeti úti-célhoz autóztunk, átadtuk a kávé díszítő sablont, de nem tudtuk visszautasítani a kávét:


Utunkat folytattuk, irány a Tassi Halászcsárda, ehhez Rácalmásnál vissza utaztunk az M6 autópályára, majd Dunaújvárosnál átkeltünk az új Duna-hídon a "Pentele híd"-on, majd az 51.sz. főúton Tass-ig.
Átkelés a Dunán (Dunaújváros, Pentele híd)
Érkezés az 51.sz. főútról a Tassi Halászcsárdához

Ebéd a Tassi Halászcsárdában





Ebéd után elindultunk hazafelé, sajnos az eső elkezdett csöpögni, de nem akadályozta meg, hogy egy kis kitérőt tegyünk a Peszéri erdő (Kunpeszér) felé. Korábban már jártunk itt, nagy területen "Árvalányhaj" hullámzik, most így volt. Útközben láttunk egy liba farmot, rengeteg libával, akiknek a csőrére piros/sárga alkalmatosság volt ráerősítve (úgy gondolta a fiam, hogy ez a libák tömése során hasznos eszköz, hogy egyszerűen lehessen a csőrüket kinyitni).
A Peszéri erdő felé, Aranylányhaj mezők

Tovább autózva, Örkény előtt az út mellett kétoldalt (természetvédelmi terület, belépni még gyalogosan is tilos), szintén nagy "Árvalányhaj" hullámzott.
Örkény előtt újabb Aranylányhaj mezők

Tovább már ismerős úton haladtunk Budapest felé (Dánszentmiklós, Nyáregyháza, Pilis, M4, M0, M3).



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Németország, Königsee

Magyar Állami Földtani Intézet

Nemzeti Kastély Program I.Ütem lezárása (2023.12.17.) állapotok, tapasztalatok