Évadnyitó autós-barangolás (2022)

Évadnyitó autós-barangolás (2022)

Megnyitottuk a 2022 évi utazások első napját, remélem az egész év utazásokkal lesz zsúfolva!

Na és hová máshová, mint Ausztria, hát persze Ausztria!

Tegnap már megbeszéltük, hogy ha reggel süt a Nap és remény van arra, hogy odaát is süt a Nap, akkor az úti-cél = Ausztria, így is történt.

Videó lejátszási lista

Reggel nem keltünk hajnalban, így mire elkészültünk 9:30-as lett az indulás időpontja. Eredetileg a Hohe Wand-ot terveztem úti célként, de útközben közeledve Sopronhoz, már látható volt, hogy odaát a közelben híre sincsen hónak, így a Hohe Wand törlésre került.


Útirány: Budapest, M1, Győr, M85/M86, Csorna, M85, Sopron, (Ausztria), ....

Az M85 új szakaszán lévő parkolóban elfogyasztottuk a magunkal vitt elemózsiát, majd folytattuk utunkat Ausztria (Sopron) felé. 
Menjünk Gloggnitz felé (S6), azaz határátlépés Sopron, pedig feleségem mondta, hogy nem jó, Kópházánál kéne átlépni a határt. Na jó, és akkor tovább merre (szolt a kérdésem)?
Valóba nem a legjobb döntést hoztam, a határon sorban "álltunk", kb 30 percet, mivel a nyugatra tartó "Balkáni migránsok egyre nagyobb része" már nem az M1-en - Hegyeshalomnál lépi át a határt, hanem Sopronnál, hiszen az A3 autópályán (M85) Bécsbe jutnak sokkal rövidebb idő alatt, mivel még elfogadható a határátlépési idő.
Az osztrákok szúrópróba szerűen ellenőrzik az oltási papírokat és az okmányokat, leginkább a balkáni rendszámú autóknál. Visszafelé (kilépés), belépéskor Magyarországra senki semmit sem ellenőriz, azaz a vírus szabadon utazik befelé, bárki által becipelve!



A határt átlépve az A3-on, Wiener Neustadt felé S31 - S4, majd az A2, nem fordultam el az eredetileg elképzelt Gloggnitz felé, hanem maradtam az A2-esen mivel már jócskán elmúlt 14 óra, világosban már nem érünk vissza Budapestre, így rövidítettem.

Valahol letértem az A2-ről és mellékutakon (ismeretlen utakon), indultunk hazafelé. A Waze-ből töröltem az osztrák matricát, a határátlépést a Waze, Sopronkeresztúr (Deutschkreutz)-nál határozta meg (Kópháza).

Letérve az A2-ről és utána a főútról, mellékutakon utaztunk át a hegyeken-völgyeken, csodás tájakat láthattunk, míg nem belebotlottunk ebbe, a "Pörgenytűbe".

 

Útközben belebotlottunk egy különlegességbe: egy szélerőmű (Windpark LICHTENEGG)
, amit látogathatóvá tettek. De mivel nem volt időnk, így a felmászás (lépcsők!) már nem fért volna bele (talán majd egyszer máskor).
Idehaza megtéztem hol is jártunk, az autós kamera rögzízi a GPS koordinátákat is, így a Google térképen könnyű volt megtalálni a helyet:
A Google térképen ez egy bejegyzett hely, így könnyű volt kideríteni sok mindent:
  • Ez egy bemutató hely szakembereknek és látogatóknak;
  • Látogatható, sőt még vezetés is van,
részleteket lásd a WEB oldalukon (nyáron hétvégén nyitva), amit nem tudtam kideríteni, hogy feljutni a kilátóba gyaloglással (lépcsők sokasága), vagy lift-el lehet-e?
   
  

  



A kis megálló után utunkat folytatva hegyen-völgyön tovább autózva, végül Kópházánál érkeztünk vissza Magyarországra.
Utolsó videó, határátlépés (Sopronkeresztúr) Deutschkreutz- Kópháza:

Ugyebár kifelé menet (Ausztriába belépés) némileg macerás, ellenőrzött, leginkább, migránsveszély és Corona-vírus veszél okán, így kifelé határellenőrzés van. Magyarországra szabad a bejárat, semmiféle ellenőrzés nincs, se rendőrség, se határőrzés, se vírus-ellenőrzés, a határon szabad a bejárat a vírusnak is!


KÉSZ, LEZÁRVA!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Németország, Königsee

Magyar Állami Földtani Intézet

Nemzeti Kastély Program I.Ütem lezárása (2023.12.17.) állapotok, tapasztalatok