Snitt - Barangolás - 2021.12.11

Snitt - Barangolás - 2021.12.11

Elég volt a szürkeségből, az időjósok szerint a Dunántúlon közepesen felhős, napsütéses, havas tájak is lehetnek, megnéztük.




Budapest, Budakeszi úton, a hegygerinchez közel már láttunk némi hókupacokat.
Az eredeti úti célként Szépalma Hotel-t írtam be a GPS (Waze) App-ba, így az útvonalunk a szokásos:
Budapest, Budakeszi, M1, Felcsút, Csákvár, .....

A Felcsútról Csákvárra vezető út korábban förtelmes minőségű volt, mint általában a Magyarországra jellemző útminőségek, gödrök, kátyúk, csak simának nem mondható. Az Ősz kezdetén elkezdték felújítani a két település közötti útszakaszt, 5-8 lámpás, egyirányúsítással, hatalmas lendületben belekezdtek, úgy 2 hete elkészült. Teljesen kész lett, felfestések készek, az út széle beborítva murvával, nos az összes útépítési tábla kint van, kb. még 1 évet saccolok rá, hogy esetleg, akinek dolga lenne, összegyűjtse őket és egy kiválóan felújított útszakaszon ne legyen végig előzni tilos, és 40 km/órás sebesség korlátozás. Egyenlőre a táblák kint vannak, és van Magyarországon olyan vezető, aki ezt betartja és vannak követői is.
Csákvár-tól Sőréd-ig már  éve felújították, így ezt az útvonalat megkedveltem.
Sörédhez közeledve, már havas volt a táj, az óra pedig már közeledett a 13 órához, ez bizony már ebédidő bőven. Innen még 1 óra lenne a Szépalma Hotel**** és Ménesbírtok, így közebbre vettük az ebéd helyét, irány Fehérvárcsurgó a Zseri Vadászház.

Tehát akkor irány Fehérvárcsurgó.



Megérkeztünk a Zseri Vadászház-hoz. Az étterem zárva, csak a szálló vendégek miatt fogadnak és kaptunk ebédet, választottunk az étlapról: erdei gombakrém leves, Újházi fácán leves, szarvas sült, áfonyával, almával töltött krokettal, sült csülök hagymás steak burgonyával, kávé.
  

  

  

 

Indulunk tovább, még teszünk egy nagyobb kanyart, de már hazafelé, némi kitérővel: Bodajk (kastély - vadászház) felújítva, a vadászati világkiállítás alakalmából, itt nyitották meg a vadászkiállítást. Jól körbekerítve, kapu zárva, ezek szerint nem látogatható), Zirc, 8.sz. főút, Székesfehérvár, Zsámoly, Csákvár, Felcsút, M1, Budapest.



Kellemes nap volt, finom ebéddel, amiből még a mai ebéd is kitelik bőven, sőt még marad vacsorára is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Németország, Königsee

Magyar Állami Földtani Intézet

Nemzeti Kastély Program I.Ütem lezárása (2023.12.17.) állapotok, tapasztalatok