Autós barangolás - Ausztria (2022.03.25.)

Pöllau - Steiermark tartomány, Ausztria

Variációk egy városi parkra és templomra

Videó lejátszási lista:

A mai útvonal és úti-cél ismert volt már, hiszen jó néhányszor jártunk már itt. Reménykedtünk, hogy most a templomba is be tudunk jutni, nem lesz mise, nem lesz esküvő, nem lesz kórustalálkozó, és nem volt, így belső képeket is tudtam készíteni. Most utána kutatva 2015-ben tudtam készíteni videót/képeket. A város parkja pedig a tavaszt mutatta (2019-ben is láttuk már), a prospektus gyűjtemény is gazdagodott.

Napsütés, 19 fok pluszban, tiszta levegő, jó minőségű utakon, és csak néhány magyar autós a határtól 20 km-re merészkedett át csupán, így az idiótákkal nem sokat kellett együtt autózni, csupán az M1 Budapest - Győr - Budapest útvonalon!

Egész napos utazás nyomkövetése az rbike.com Applikációban

Prospektus gyűjtemény bővítése, némi Húsvéti bővítéssel
Érdekesség: idehaza M1/M86, fogyasztás 7,8 l/100 km, Ausztriában mellékutakon (hegyen-völgyön) 6,1 l/100 km. Na persze idehaza 130 km/ó (autópálya), Ausztria 100 km/ó, mert csupán mellékutak, ja és idehaza a szélvédő tele bogarakkal, Ausztria tiszta szélvédő.
Ahhoz Nyugat-i irányba utazzak (M1, M7) át kell autóznom a városon, ez 40-60 perc, mire kiárek az M1-re, ugyanez hazafelé is, azaz egy ilyen kirándulásnál 2 óra veszteség keletkezik.
Aki nem Budapesten él, annak fogalma sincs arról, hogy egy ilyen Kelet-Nyugat autózás mennyire "egyszerű". Összeszerkesztettem egy ilyen átutazást a városon, csak azoknak ajánlom, akik még nem jártak Budapesten, és nem autóztak napközben, keresztül a városon. 1 óra szenvedés lenne végig nézni, ezért 2x-re felgyorsítottam a lejátszást!
Az egész napos utazás az rbike.com rögzítése szerint
Átvergődés Budapesten, Keletről - Nyugatra (M1)

Ha még az M1-en sem autóztatok hétköznapon, amikor a szélső sáv "kamion-vonat"-al van tele, na ez további 20-30 percet tesz hozzá, hogy elérhessem a Nyugat felé kivezető határátkelőt!
A mostani utazásból nem készítek külön autós videókat, javaslom a korábbi utazások során készülteket, hiszen most még alszik a természet.
Egy korábbi videó hasonló időpontban (2019.03.31.)
Viszont azért nem maradtok videó nélkül, hiszen a templomban és a parkban készítettem videót, ezek friss felvételek.

Korábbi Facebook albumjaim:

Schloss Pöllau, Kastély, Kolostor, Templom

Legyen itt még egy ráadás!

  • Miért van az, hogy a magyar autósokat Ausztriában sem érdekli, hogy léteznek sebességkorlátozások? Még nem büntették meg őket eleget, vagy túl kicsi a büntetési tétel (40€)?
  • Vagy nekik tök mindegy, így szokták meg, és különben is a szabályok rájuk nem vonatkoznak?
  • A másik jelenség, amikor a belső sávban egy kamion sort előzöl és nem mész ki két kamion közé, mert a mögötted levő siet (én is sietek) és nem elég neki a 140 amivel száguldozol, ő még gyorsabban akar autózni? Miért nem megy repülővel?
  • Amikor villog rád, kikerül jobbról és eléd vág, na ezekre mutatok példát, egyetlen utazás során (a mostaninál!)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Németország, Königsee

Magyar Állami Földtani Intézet

Nemzeti Kastély Program I.Ütem lezárása (2023.12.17.) állapotok, tapasztalatok